• BIST 9975.61
  • Altın 2815.506
  • Dolar 34.0562
  • Euro 38.0071
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

Siyonist işgalci Filistinli ailenin bahçesine çadır kurdu

Siyonist işgalci Filistinli ailenin bahçesine çadır kurdu
Bir Yahudi yerleşimci, el-Halil’in güneyindeki Burin bölgesinde Filistinli vatandaşların topraklarında çadır kurdu.

El-Halil'in güneyindeki Halk Direniş Komiteleri Koordinatörü Ratib el-Cebur, bu sabah (6 Eylül Salı) bir Yahudi yerleşimcinin Burin bölgesinde Filistinlilerin topraklarında bir çadır kurduğunu ve Siyonist İsrail bayrağını dalgalandırdığını belirtti.

El-Cebur, çadırın kurulduğu arazinin Filistinli Berkan ailesina ait olduğuna, işgal ve yerleşimcilerin bölgeyi yerleşim alanı oluşturmak için ele geçirmek istediklerine dikkat çekti.

El-Cebur, yerel ve uluslararası kurumları, Filistinlileri ve mülklerini korumaya ve işgal yönetimi yetkilileri ile Yahudi yerleşimci grupların o bölgedeki vatandaşlara karşı yürüttüğü yıkım, yerinden etme ve yerleşim alanlarını genişletme faaliyetlerini durdurmaya çağırdı.

El-Halil, tarihi ve dini önemi nedeniyle işgal yönetiminin Yahudi yerleşim alanları inşa etmekte öncelikli yerler arasında Kudüs'ten sonraki ikinci şehir pozinyonundadır.

İşgal güçleri, yaklaşık 800.000 yerleşimcinin yerleştirildiği işgal altındaki Filistin topraklarında 474'ü Batı Şeria'da (bölgenin % 46'sından fazlasını kapsıyor) ve 29'u Kudüs'te olmak üzere yaklaşık 503 yerleşim merkezi kurarak neredeyse her gün Filistinlilere yönelik saldırılar düzenliyor.

Hamas’ın Batı Şeria Basın Bürosu tarafından yayınlanan periyodik rapora göre Eylül ayı boyunca işgal güçleri tarafından Filistinlilere yönelik olarak gerçekleştirilen ihlallerde artış olduğu görülmektedir.

Söz konusu raporda, sırasıyla el-Halil 301, Kudüs 289 ve Beytülahim 237 ihlalle, İsrail ihlallerine karşı en savunmasız bölgeler olduğu belirtildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89