Türk askerlerine virüs bulaştı yalanı

İlk olarak Russian Tv Arabic’te (RT Arabic) yayınlanan ve ardından Suud ve BAE orjinli haber mecraları tarafından yayılan ‘3 Türk askerine İdlib’te Koronavirüs bulaştı’ haberleri yalanlandı

Haber: Referans Medya

İlk olarak Russian Tv Arabic’te (RT Arabic) yayınlanan ve ardından Suud ve BAE orjinli haber mecraları tarafından yayılan ‘3 Türk askerine İdlib’te Koronavirüs bulaştı’ haberleri yalanlandı. Suriye Geçici Hükümet Başkanı Abdurrahman Mustafa, haberin kasıtlı olarak üretildiğini belirtti ve İdlib’te böyle bir vaka yaşanmadı’ dedi. 
Rus Kanalı iddiayı FETÖ iltisaklı siteye dayandırdı 


Asparagas haberi ilk yayınlayan Rus kanalı RT Arabic, FETÖ yanlısı haber sitesi Gri Hat’ı kaynak gösterdi. Gün içerisinde El Arabiya başta olmak üzere Suud ve Mısır medyası bu yönde yayınları sürdürdü. Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Abdurrahman Mustafa’nın söz konusu yalan iddia ile ilgili yaptığı açıklamada da Fetö vurgusu yapıldı ve Esed rejiminden kurtarılan alanda herhangi bir virüs vakasının olmadığı kesin bir dille teyit edildi.

Bölge genelinde halen 8 binden fazla Türk askerinin olduğu belirtiliyor. İddianın yaygınlaşmasının ardından Gri Hat isimli siteye erişim engeli getirildi.

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki