Suriyeli muhalif Albay suikastle öldürüldü

Humus kökenli muhalif Albay Muhammed Adnan akşam saatlerinde Fırat Kalkanı bölgesinde düzenlenen suikast sonucu öldürüldü.

Haber: Referans Medya

Suriye Milli Ordusu bünyesinde görev yapan Albay Muhammed Adnan Fırat Kalkanı bölgesi Kefergan köyünde silahlı saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybeden Albay Muhammed Adnan’ın SMO Savunma Bakanlığı’nda görevli olduğu belirtildi. Hunus’a bağlı El Buveyda el Şarkiye köyünden olan Albay Muhammed Adnan’ın 2013 yılında Esed rejiminden ayrıldığı ve muhalif saflara katıldığı öğrenildi.   

DEAŞ üstlendi


Olayın ardından DEAŞ terör örgütü internet sitesi ‘Amak’ da yayınlanan bildiri ile muhalif Albay Muhammed Adnan’ın öldürülmesi üstlenildi. DEAŞ duyurusunda:  Hilafet askerleri Sahavatlara (Hain) bağlı bir komutanı tabanca ile vurarak öldürdü’’ ifadeleri yer aldı.


PKK’ya nokta operasyonlar yapıldı


Azez, Afrin, Resulayn, Tel Rıfat aksında terör saldırılarını sürdüren PKK terör örgütüne ait bir çok hedef TSK ve SMO tarafından vuruldu. Tel Rıfat, Aynel Arap, Resulayn, Minnag ve Ayn İsa aksında bir çok terör hedefi hava ve karadan hedef alındı. Muhalif kaynaklar Aynel Arab’ta örgütün Kandil kadrosundan üst düzey isimlerin toplantı halinde olduğu bir anda yapılan SİHA operasyonu ile aralarında üst düzey isimlerinde olduğu bazı isimlerin etkisiz hale getirildiği bilgisini verdi.

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki