Suriye’de PKK - Rusya pazarlığı

Putin’in tarafından özel temsilci sıfatı verilen Rusya’nın Şam Büyükelçisi Aleksandır Yefimov’un başlattığı PKK ile müzakere süreci 3 farklı toplantı ile sürdü.

Rusya’dan Türkiye’ye karşı koruma isteyen terör örgütü PKK’dan Rus tarafının talebi ise Deir el Zor ve Rakka’da işgal altında tuttuğu bölgeleri Esed’e teslim etmesi oldu. Rusya özellikle petrol kuyularının yoğun olduğu noktaların Esed’e devri karşılığında PKK terör örgütüne M-4 karayolunu Irak sınırından Halep’e kadar örgüt için güvenli! hale getirme sözü verdi. 
Rus General toplantılara katıldı
Yeni Şafak Gazetesi tarafından da haberleştirilen Rus-PKK müzakere süreci Şam’da başladı. Ardından Kamışlı’da devam etti. Toplantılarda terör cephesini Kandil kökenli ve PKK’nın gölge lideri olarak görülen Hacı Ahmet temsil ederken Rusya’nın Suriye’de konuşlu güçlerinin genel komutanı Alexander Chaiko’da bu görüşmelerde hazır bulundu. Rus General ayrıca sözde örgütün Suriye Komutanı Mazlum kobani ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Terör elebaşısı bu görüşmeyi kişisel hesabından paylaştığı fotoğraflar eşliğinde duyurdu. 
PKK’ya işgal alanlarında meşruiyyet vaadi
Rusya ve PKK görüşmelerinde örgüt kanadı Rusya’dan Türkiye’nin Resulayn, Aynel Arap, Tel Rıfat ve Munbiç başta olmak üzere işgal koridoruna dönük SİHA ve kara operasyonlarını engelleme talebinde bulundu. Rusya ise uzlaşı durumunda bu bölgelerde Rus bayrağı ile Türkiye operasyonlarının önüne geçilebileceğini belirtti. Rusya ayrıca PKK tarafından işgal edilen bölgelerin de resmi tanıma olmaksızın örgüte bırakılabileceği taahhüdünde bulundu. Taraflar arasında görüşmelerin devam edeceği belirtildi.

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki