Rus provokatör Türk askerleriyle alay etti (Video Haber)

Türkiye ve Rusya arasında Halep-Lazkiye koridorunda icra edilen 2 devriye konvoyunda da gazeteci sıfatı ile yer alan Rus Oleg Blokhin müşterek faaliyeti proveke ediyor. 

Haber: Referans Medya

Türkiye ve Rusya arasında Halep-Lazkiye koridorunda icra edilen 2 devriye konvoyunda da gazeteci sıfatı ile yer alan Rus Oleg Blokhin müşterek faaliyeti proveke ediyor. 


Oleg Blokhin, İdlib savaşının sıcak günlerinde kuşatma da kalan TSK üs ve konuşlanma alanlarında hakaret içerikli bir çok video çekti ve kişisel sosyal medya hesaplarından paylaştı.  


Rusya ve Türkiye, İdlib-Serakıb’tan başlayıp Lazkiye-Ayn el Havr bölgesinde müşterek devriye icra edilmesi konusunda Moskova’da uzlaştı. İlki 15 Mart ikincisi ise 23 Mart’ta icra edilen faaliyetlerinde Rus heyetin içerisinde yer alan Oleg Blokhin her iki ortak devriyede de sabote edici tavrını sürdürdü. 


Alenen provoke etti


Rus provokatör, 23 Mart’ta Serakıb’ta başlayan ve protestolar nedeniyle kısaltılan 2. devriye sonrası Neyrab buluşma noktasında Türk ve Rus askeri sorumlusunun konuşmasını kayda aldı. Diyaloğun yaşandığı noktanın birkaç metre önünde yaptığı kayıt esnasında Türk askerinin konuşmasını tekrar ederek alay eden Oleg Blokhin daha sonra bu kaydı da diğer provokasyonlarında olduğu gibi alaycı ifadelerle yayınladı.

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki