2017 yılından itibaren Doğu Türkistan’da yoğunlaşmaya başlayan Keyfi tutuklama sonucu milyonlarca insan Toplama kamplarına alındı. Kampta çeşitli siyasi ve ideolojik Terbiyelerden geçirilen aralarında akademisyen, din adamı, hoca, hafız, profesör, sporcu, sanatçı başta olmak üzere en üst düzeyden tabana kadar her kesimden Uygurlar, türlü zorunlu çalıştırmayla köle olarak çalıştırılmaya başladı ve halende sürüyor.
DÜNYA, KÖLE İŞÇİLERİN ÜRETTİĞİ ÜRÜNLERİ KULLANIYOR
Çin kaynaklı sosyal paylaşım sitelerinde bir kaç gündür dolaşımda olan görüntü kayıtlarında Doğu Türkistan'dan Çin vilayetlerine sürülen ve zorla çalıştırılan Uygurların çalışma anı gösteriliyor.
Kayıtlarda 20-25'li yaşlardaki genç erkek ve kızların Ünlü ayakkabı, Giyim firması olan Nike’ye ait olduğu düşünülen fabrikada yurt dışına ihraç edilecek ayakkabı ve diğer ürünleri ürettiği görüntüleniyor.
Geçtiğimiz hafta Dünyaca ünlü spor giyim markası Nike CEO'su John Donahoe, firmasının %70 pamuk aldığı Doğu Türkistan'la ilgili geçmiş açıklamaları nedeniyle tüketici tepkisi ile karşılaşınca, şirketinin Çin'deki işini savunarak Markanın Çin'e ait ve Çin için' olduğunu söylemişti.
ÇÜN UYGUR MÜSLÜMANLARI ZORLA ÇALIŞTIRIYOR
Çin'in Doğu Türkistan'daki zorla çalıştırma suçu tüm dünyada ön plana çıkarken ve suçlamalar artarken Çinli yetkililer, Uygur halkının bir işi olduğunu ve "sonsuza kadar mutlu yaşadığını" iddia ederek, kendisini haklı çıkarmak ve köle işçi politikasını meşru göstermek için sahte propagandalarını yoğunlaştırıyor. Ancak bu tür görüntü kayıtları ve Uygur mahkemesinde ifade veren Tanıklar, Uluslararası Raporlar Çin’in bölgedeki halkı köle olarak çalıştırdığını gözler önüne seriyor.
Daha önce söz konusu Fabrikada çalışan kız ve erkek çocukların hepsinin yerel halk olduğunu ve neredeyse bedavaya çalıştığını ve ailesine dönmeleri için dokuz ayda sadece beş gün izin verileceğini belirten Fabrika tanıtım videolarına ulaşılmıştı.
Türkistan Press