Moskova Rahatsız

Esed karşıtı cephenin Neyrab yönünde kaydettiği ilerleme ve düşürülen helikopter sonrası Rusya'dan rahatsızız açıklaması geldi.


Esed karşıtı cephenin Neyrab yönünde kaydettiği ilerleme ve düşürülen helikopter sonrası Rusya'dan rahatsızız açıklaması geldi.

Kremlin Sözcüsü Dimtriy Peskov gelişmelerden endişeliyiz dedi ve ekledi:
 İdlib’de Suriye ordusuna ve Rus askeri güçlerine yönelik terörist faaliyetler son bulmalı. Dmitriy Peskov, İdlib’de Suriye ordusuna ve Rus askeri güçlerine yönelik her türlü terörist faaliyetlerin sona ermesi ve Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik Rus-Türk mutabakatının uygulanması gerektiğini söyledi.

Rusya’nın İdlib’deki durumdan endişe duyduğunu belirten Kremlin Sözcüsü, “İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde bulunan teröristlerin uzun süredir oldukça rahat hareket etmelerinden duyduğumuz endişeyi saklamadık. En önemlisi de, bu gruplar rahat davranmakla kalmıyor, Suriyelilere ve Rus tesislerine yönelik saldırılar ve saldırganlık eylemleri düzenliyor” dedi.

Peskov, bu durumu düzeltme sorumluluğunun Türk tarafına ait olduğunu kaydederek “Bu hususa Soçi anlaşmalarında yer verildi. Biz, herhangi bir değerlendirme yapmıyoruz, imzalanan belgede yer alan metne dikkat çekiyoruz. Burada herhangi bir değerlendirmeye veya yoruma yer yok” dedi 

Rusya ve Esed Durmalı

Gerginliğin arttığı İdlib bölgesine yönelik bir açıklama da NATO Genel Sekreteri Jens Soltenberg'ten geldi.

Rusya ve Suriye'nin saldırılarına son vermesi gerektiğini belirten Soltenberg, “İdlib’deki saldırıları kınıyor, Suriye ve Rusya’ya acilen saldırıları durdurma çağrısında bulunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki