Mezhepçi kışkırtma

Suriye 'de yaşanan mezalimi 9 yıldır yok sayarak milyonlarca sivili terörist ilan eden Birgün Gazetesi, Malatya ve Elazığ deprem bölgesinde mezhep merkezli kışkırtıcı haberlere imza atıyor.

Haber: Referans Medya

Suriye 'de yaşanan mezalimi 9 yıldır yok sayarak milyonlarca sivili terörist ilan eden Birgün Gazetesi, Malatya ve Elazığ deprem bölgesinde mezhep merkezli kışkırtıcı haberlere imza atıyor.
Bugün yayınlanan son haberinde, "Dondurucu soğukta yaşam mücadelesi" başlığını kullanan Birgün Gazetesi iddialarına kaynak olarak ise bölge Alevi köy sakinleri ile Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Celal Fırat'ı kullandı.

Haber içeriğinde söz konusu mahalle ve köylere ihtiyaç duyulan yardımların yapılmadığı belirtildi.

Suriyeliler Kapsam Dışı Kalmadı 
Hükümet ve deprem sonrası yapılan faaliyetler aleyhine yürütülen kampanyanın son örneği olan haberde Suriyeliler de unutulmadı. Yardım 
çadırlarında yatılamadığı vurgulandı ve Suriyeliler için Malatya İl merkezinde bekletildiği iddia edilen konteynerlerin bahse konu köylere gönderilmesi çağrısı yapıldı.

İdlib'e Kör Ve Sağır

Birgün Gazetesi birinci sayfa haberinde "bölgede çocukların ısınamadığı, hepsinin hasta olduğu, verilen çadırların işe yaramadığı yazıldı.  Dışarda ateş yakarak ısınabiliyoruz. Halep, İdlib, Guta, Dera, Humus katliamlarını destekleyen Suriye'de donarak ölen çocukları görmeyen İdlib'te çadırsız tarlalarda sabahlayan aileleri görmeyen Birgün Gazetesi Malatya'da verilen Çadırın içinde soğuktan durulamadığı vurgusunu yaptı.

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki