Kraliçe moral konuşması yapacak

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 8 yıl sonra ilk kez Kovid-19 pandemisi nedeniyle binlerce kayıp veren İngilizlere moral konuşması yapacak

Referans Medya  / Merve Savaş 

Kraliçe moral konuşması yapacak

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 8 yıl sonra ilk kez Kovid-19 pandemisi nedeniyle binlerce kayıp veren İngilizlere moral konuşması yapacak 
Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre, Kraliçe’nin koronavirüs salgınına ilişkin bir video kaydı yaptığı ve bu kaydın pazar günü akşam saat 20:00’ de yerel radyo ve televizyonlarda yayınlanacağı belirtildi.

Kaleye kapandılar

 Koronavirüs pandemisi nedeniyle kocası Prens Philip ile Londra’daki Buckingham Sarayı’ndan 35 kilometre uzaklıktaki Windsor Kalesi’ne giden 93 yaşındaki Kraliçe’nin ulusa sesleniş konuşması ile İngiliz Milletler Topluluğuna ve İngiltere’ye seslenecek. Kraliyet ailesinin twitter hesabından yapılan bilgilendirmeye göre bu konuşmanın halka büyük moral vereceği beklentisi hakim.

Kraliçe 68 yılda 4 kez konuştu

Tahttaki 68 yılı boyunca sadece 4 kez ulusa sesleniş konuşması yapan Kraliçe’nin pazar günkü konuşması bu açıdan önemli görülüyor. Kraliçe, daha önce 1991’de Körfez Savaşı, 1997’de Prenses Diana’nın ölümü, 2002’de annesinin ölümü ve son olarak da 2012’de tahttaki 60. yıl dönümü dolayısıyla İngilizlere seslenmişti.
Ülkenin Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı'na göre, Birleşik Krallık'ta Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 684 artarak 3 bin 605'e yükseldi. ve yaklaşık 38.000 kişinin testi pozitif çıktı. 

Çin'i geride bıraktı

Gelen son rakamlarla İngiltere'deki can kaybı Çin'i aştı. Virüsün ilk çıktığı ülkede şu an 3 bin 322 kişi hayatını kaybetti. Ülkede aralarında Başbakan, Bakan ve üst düzey bürokratlarında yer aldığı bir çok yöneticinin tedavi süreçleri devam ediyor.

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki