İsrail ile İlişki Kurmayacağız

Tunus'tan ''İsrail'le hiçbir şekilde ilişki kurmayacağız'' açıklamasıTunus Dışişleri Bakanlığı, İsrail ile spor dahil hiçbir alanda ilişki kurmayacaklarını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığından, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) turnuvaları çerçevesinde ülkesinin bayanlar milli tenis takımının, İsrail takımıyla karşı karşıya gelecek olmasına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, İsrail'in Filistin davasına yönelik taahhütlerini ihlal ettiği vurgulanarak, bu ülkeyle spor alanı dahil hiçbir şekilde ilişki kurulmayacağı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İsrail'le yapılacak spor karşılaşmaları, Tunus'un, kardeş Filistin halkının mücadelesine ve başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kurulması yönünde verdiği desteğe zıt düşen bir durumdur."

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said de daha önce, Fransa ve İsrail vatandaşlığı bulunan İsrailli tenisçi Aaron Cohen'in, ülkesinin ev sahipliği yaptığı Uluslararası Tenis Turnuvası'na katılmasıyla ilgili soruşturma açılması talimatı vermişti.

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki