İsrail, Hamas liderine 4 ay hapis cezası verdi

İsrail, Batı Şeria’nın El-Bire kentinden olan 58 yaşındaki Filistinli lider Cemal Muhammed et-Tavil’e idari tutukluluk adı altında verilen 4 ay hapis cezasını onayladı.

Siyonist İsrail rejimine bağlı Ofer askeri mahkemesi, işgal altındaki Batı Şeria’nın El-Bire kentinden olan 58 yaşındaki Filistinli lider Cemal Muhammed et-Tavil’e idari tutukluluk adı altında verilen 4 ay hapis cezasını onayladı.

Filistinli Esirler Medya Ofisi, İsrail askeri mahkemesinin, işgalci İsrail güçleri tarafından 9 Temmuz’da evine düzenlenen baskın sonrası tutuklanan Cemal et-Tavil hakkında verilen 6 aylık idari tutukluluk süresini 4 aya indirerek onayladığını belirtti. 

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) El-Bire kentindeki liderlerinden olan Cemal et-Tavil, sürekli işgal güçlerinin hedefinde olan bir isim olmasının yanı sıra İsrail hapishanelerinde 14 yıl esaret hayatı yaşamış bir liderdir.  

Filistinli lider Cemal et-Tavil, en son geçen yılın aralık ayında kendisine peş peşe verilen idari tutukluluk kararını protesto etmek amacıyla girdiği 5 günlük açlık grevi sonrası özgürlüğüne kavuşmuştu. 

Diğer yandan Filistinli Esirler Medya Ofisi, Cemal et-Tavil’in kızı Büşra’nın da 2019 Aralık’tan bu yana İsrail hapishanelerinde idari tutuklu olduğuna dikkat çekti.

İdari tutukluluk zulmü 

Siyonist işgal rejimi, "idari tutukluluk" adı altında Filistinlileri istihbarata dayalı 1 ila 6 ay esaret altında tutabiliyor.

Alıkonulan kişinin, İsrail’in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar verilmesi halinde işgal mahkemesi, suç isnadında bile bulunmadan esaret süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

FİEM

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki