İşgal güçleri Filistinli bir çocuğu yaraladı

İsrail askerlerinin bugün (15 Şubat Pazartesi) Akabe Ceber Mülteci Kampı’na düzenlediği baskın sırasında ses bombası isabet eden 10 yaşındaki bir çocuk yaralandı.

Filistin’deki yerel kaynaklarda yer alan bilgiye göre, İsrail askerlerinin Filistinlilere karşı kullandığı ses bombasının koluna isabet etmesi sonucu yaralanan 10 yaşındaki çocuk tedavi için hastaneye götürüldü.

Kaynaklar, Filistinli çocuğun, sık sık işgal güçleri ile direnişçiler arasında çıkan çatışmalara sahne olan söz konusu mülteci kampının çevresinde yer alan bir mezarlığın yakınında yaralandığını belirtti.

Göz, burun, ağız ve akciğerlerdeki mukoz zarlarını uyararak ağlama, hapşırma, öksürme, nefes almada zorlanma, gözlerde yanma, geçici körlük gibi problemlere sebebiyet veren göz yaşartıcı gazdan her yıl binlerce Filistinli etkilenip ciddi rahatsızlıklarla karşı karşıya kalıyor.

Filistin Esirler Kulübü’nün açıkladığı verilere göre ise İsrail işgal güçleri 2020 yılının başından bu yana Filistin’de 400’den fazla Filistinli çocuğu tutukladı.

Öte yandan hukuk tanımaz ve saldırgan eylemleriyle dünya gündeminden düşmeyen İsrail güçleri, 2020 yılında aralarında 2 kadın ve 8 çocuğun da bulunduğu 48 Filistinli sivili şehit etti. Keza 2019’da da abluka altındaki Gazze Şeridi'nin yanı sıra işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te toplam 149 Filistinli şehit edilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki