HDP ve CHP'den ortak tepki 

CHP'den Enis Berberoğlu ile  HDP'den Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliğini düşürülmesinin ardından TBMM'de tartışmalar yaşandı.

TBMM Genel Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Enis Berberoğlu ile Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliğini düşürdü.

Tartışma yaşandı

TBMM'da vekilliği düşürülen 3 kişi hakkında kararların okunmasından önce mecliste vekiller arasında tartışmalar yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, söz konusu tezkerelerin okunmasının anayasa ve içtüzüğe aykırı olduğunu savundu.

HDP ve CHP ortak slogan attı


TBMM Genel Kurulu AK Parti ile CHP milletvekilleri arasında tansiyon yükselirken HDP sıralarından da sloganların atıldığı görüldü.  HDP ve CHP vekiller hep bir ağızdan "faşizme karşı omuz omuza" sloganı attılar.

CHP’li ve HDP’li vekiller karar okunurken,  masalara vurarak slogan atmaya devam ettiler. Vekiller, Meclis’te “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganları attı.


"Karar kesinleşmiştir"


AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan: "Kesinleşmiş yargı kararının AYM ya da AİHM’de yargılamaya konu olması acaba Meclis Başkanlığı’nın parlamentonun yapması gereken görevi engeller mi engellemez mi buna bakmak lazım. İç hukuk mekanizmasında karar kesinleşmiştir" diyerek fezlekelerin okunmasını istedi.


MİT tırlarının görüntülerini ifşa etti 

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, durdurulan MİT TIR'ları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verdiği gerekçesiyle İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Berberoğlu'nun vekilliği düşürüldü.

Terör örgütüne üye olmaktan 


HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ise yine aynı mahkemece ve aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıstı. Farisoğulları ve Güven'in vekilliği düşürüldü

3 ismin vekilliklerinin düşürülmesi ile birlikte TBMM'deki sandalye dağılımı şu şekilde oluştu:

Adalet ve Kalkınma Partisi: 291
Cumhuriyet Halk Partisi: 137
Halkların Demokratik Partisi: 56
Milliyetçi Hareket Partisi: 49
İYİ Parti: 37
Türkiye İşçi Partisi: 2
Büyük Birlik Partisi: 1
Demokrasi ve Atılım Partisi: 1
Demokrat Parti: 1
Demokratik Bölgeler Partisi: 1
Saadet Partisi: 1
Bağımsız Milletvekili 6
Toplam: 583

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki