Duygu Delen'in babası Erdoğan'a seslendi: ''Allah için gerekeni yapın''

Gaziantep'te 20 yaşındaki erkek arkadaşı Mehmet Kaplan'la birlikte gittiği evin 4.katından şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybeden 17 yaşındaki Duygu Delen toprağa verildi.

Referans Medya

Daha önce de bir cinayet olayına adı karışan şüpheli şahıs Mehmet Kaplan, "çocuğun cinsel istismarı" ve "kasten öldürme" suçlarından tutuklandı. Maktul Duygu Delen'in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından sabah saatlerinde aileye teslim edildi ve Gaziantep Asri Mezarlık'ta kılınan namazın ardından defnedildi.

Adalet istiyorum

Cenaze töreninde konuşan acılı baba Bülent Delen, "Adalet istiyorum. Bir çocuğun ölümü bu şekilde kısa olmuyor. Lütfen, adalet istiyorum. Cumhurbaşkanıma yazı yazdım. Benim kızım bu tabutun içinde. Allah rızası için gereken yapılsın" ifadelerini kullandı. Ayakta durmakta güçlük çeken baba Bülent Delen, kızının tabutuna sarıldı ve ağladı.

Ölmeden önce dövdüğünü itiraf etti

 Gaziantepli bir sanayicinin oğlu olan ve alkollü ve ehliyetsiz olarak karıştığı bir ölümlü kazadan hapis yatmadan kurtulan Mehmet Kaplan, emniyet sorgusunda Duygu Delen'le tartıştıklarını ve dövdüğünü itiraf etti. 

Mehmet Kaplan emniyette, "Birkaç kez vurdum. Elimi cama vurarak kestim olay elimi yıkamak için gittiğim esnada gerçekleştiği için görmedim' şeklinde ifade verdi.

Mehmet Kaplan ifadesinde, "Duygu Deren ile 3,5 ay önce ayrıldıklarını ancak yeniden barışarak kendisine ait İbrahimli semtindeki eve gittiklerini ve evde kız arkadaşının kendi telefonunda başka kadınların fotoğrafını gördüğünü ve bu sebeple tartıştıklarını anlattı.

İçip içip evimizin önüne geliyordu

Duygu Delen'in yakınları zanlı Mehmet Kaplan'ın sürekli sarhoş halde evlerine gelip rezillik çıkardığını anlattı. Duygu'nun ablası Gözde Delen, Mehmet Kaplan'ın kendilerini daha önce de rahatsız ettiğini söyledi ve "O çocuk bizi sürekli rahatsız ediyordu. Evimizin önünden hiç gitmiyordu. Sürekli kapımızın önünde bağırıp çağırıyordu. Uzaklaştırmak istiyorduk. Duygu onu istemiyordu. Hiçbir şekilde istemiyordu. Bundan eminim" diye konuştu. Erkek kardeşi Harun Delen ise "Olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Benim kardeşim böyle bir şey yapacak biri değildi. Biz mutlu mesut bir aileydik" diye konuştu. 

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki