Deir el Zor'da Şii milisler saf değiştirdi

Deyr el Zor’da İran tarafından bölgeye getirilen 70'den fazla Şii militan saf değiştirerek Rusya tarafından kurulan "Gönüllü Birlikler'e" katıldı.

Referans Medya / Fuat Durmuş

Deyr el Zor merkezli Deir el Zor 24 haber portalı bölge muhabiri, Rus güçlerinin İran ve Şii Milislerin saflarında bulunan bölge unsurlarını kendi safına çekme amacıyla kurduğu Gönüllü Birlikler'e katılımın devam ettiğini ve İran'la Rusya arasında bölgede ciddi nüfuz savaşı yaşandığını bildirdi. 

Maaş alamıyorlar

Deir el Zor 24 bölge muhabiri, İran tarafından Afganistan, Pakistan, Irak, Lübnan ve Bahreyn gibi ülkelerden getirilen Şii milislerin bir süredir maaş alamadığını yazdı. Deir el Zor 24 muhabiri, maaşları gerekçe gösterilmeden ödenmeyen militanlar arasında ciddi huzursuzluk var. Rus askeri misyonu bir süredir bölgede ve kendi destekledikleri gönüllü güçlere asker kazandırmaya çalışıyorlar. Yerel halkla birlikte Şii militanlara da temas kuruyorlar. Açıkça bize katılın çağrısı yapıyorlar.


Rus Güçleri temsilcisinin teklifi sonrası bazı unsurlar Şii milis güçleri saflarından ayrılarak Rus Güçlerine katıldı. Şu ana kadar 50'den fazla Şii militan, El Huseyniye köyü ile Panorama Bölgesindeki Rus noktalarında göreve başladı"diye konuştu.

50 bin Suriye maaş alacaklar

 Yerel kaynaklar, anlaşma gerği söz konusu unsurların gün içerisinde 5 saat çalışacağı 5 saat istirahat edeceği ve karşılığında aylık sabit 50 bin Suriye lirası maaş alacağı bilgisini paylaştı.


Son gelişmelerin Deyr el Zor’da Fırat’ın batı kıyısında ki güç dengelerini değiştirmek isteyen Rusya'nın açık hamlesi olarak yorumlanıyor.

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki