ATEŞKES SÜRECİ TEHLİKEDE

Suriye ve Libya’da ateşkes süreci tehlikede

Haber: Referans Haber

Libya ve Suriye’de eş zamanlı ilan edilen ateşkes süreci Suriye’de Rusya tarafından akşam saatlerinde ateşkes bölgesinde 3 ayrı beldeye düzenlenen hava saldırıları ile ihlal edildi. Libya’da ise Hafter yanlısı Temsilciler Meclis Başkanı Akile Salih ateşkes sürecinin sona erdiğini ve savaşa devam edeceklerini açıkladı.

RUSYA İDLİB’TE 3 NOKTAYA HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

Türkiye ile yürütülen diplomasi trafiği sonrası 2 ayda 3 binden fazla sivilin öldürüldüğü İdlib bölgesinde 12 Ocak gece yarısı ateşkes dönemi başladı. Geride kalan 3 gün boyunca Esed rejiminin karadan tacizleri kısmen devam ederken 15 Ocak gecesi Rus uçakları yeniden İdlib semalarında gözüktü. İlk olarak saat 21.59’da Han El Sübül beldesini vuran Rus jetleri 22.04, 22.10 ve 22.18’de aynı kasabada 4 ayrı noktayı havadan vurdu.

Rus savaş uçakları saat 22. 23 ve 22.27’de ise yine ateşkes bölgesinde yer alan El Hertamiye köyüne 2 ayrı saldırı gerçekleştirdi. Rus füzelerine maruz kalan Maasaran köyü ise 22.34’de hava bombardımanı ile sarsıldı. Referans Medya.com’a bilgi veren İdlib Yerel Meclisi Sözcüsü Selim Hudur, Serakıb, Sahil el Gab, Cebel Erbain ve Maaret el Numan bölgelerinde 4 Rus savaş jetinin uçmaya devam ettiğini bildirdi.

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki