Afrika'da kurtarılan kadının Müslüman olması aşırı sağcıları rahatsız etti

Afrika'da kurtarılan kadının İslamiyet'i seçmesi aşırı sağcı kesimde tepkilere neden oldu

Türk ve İtalyan istihbaratlarının Afrika'da kurtardığı İtalyan vatandaşı Silvia Constanza Romano, kendi hür iradesiyle İslamiyet'i seçerek "Ayşe" adını aldığını açıkladı. İtalya'da aşırı sağcı kesimde Romano'nu Müslüman olması rahatsızlık oluşturdu.

Sosyal yardım kuruluşu "Africa Milele"nin gönüllüsü olarak gittiği Kenya’da 20 Kasım 2018'de kaçırılan ve 18 aylık esaretin ardından önceki gün Türk ve İtalyan istihbarat birimleri sayesinde özgürlüğüne kavuşan Silvia Romano, ülkesinde tartışılmaya devam ediyor.

Roma’ya gelişi sonrasında savcılığa ifade veren Romano, esaretin ilk döneminde çok ağladığını, tefekküre daldığını ve İslamiyet’i seçmesinin yavaş yavaş olgunlaştığını aktardı.

'Bu ne bir ilişkiyle ne de bir evlilikle oldu, sadece saygıdan'


İtalyan haber ajansı ANSA’nın haberinde, Romano’nun tutsaklığının son döneminde Kur'an okuduğu ve İslamiyet’e geçişinin kendiliğinden, hiçbir zorlama olmadan gerçekleştiği belirtildi.

Habere göre, kendisini esir alanlardan Arapça öğrendiğini aktaran Romano, "Onlar bana kendi gerekçelerini ve kültürlerini açıkladı. Benim din değiştirme sürecim de yavaş biçimde son aylarda oldu. Bu ne bir ilişkiyle ne de bir evlilikle oldu, sadece saygıdan" ifadelerini kullandı.

La Stampa gazetesinin "Ben din değiştirdim, artık benim adım Ayşe" manşetiyle duyurduğu haberde, sosyal medyada Romano için fidye ödendiği haberlerini hükümetin kabul etmediği belirtildi.

Corriere della Sera gazetesi ise, Romano'un 2 ila 4 milyon euro fidye karşılığında kurtarıldığını iddia etti.

Silvia Constanza Romano ve ailesi

Stockholm sendromu mu?
Sosyal medya birçok kişi, Romano'nun uzun süre Eş-Şebab'ta tutsak kalarak, Stockholm Sendromu yaşadığını iddia etti.

La Stampa gazetesinde çıkan bir başka yazıda da Romano’nun İslam’ı seçmesinin Stockholm Sendromu’ndan kaynaklanmadığı, oradaki yalnızlığı boyunca kendi içine dönmesinden kaynaklanmış olabileceği belirtildi.

'Eş-Şebab örgütü için çifte zafer'
Sol görüşlü İtalyan La Repubblica gazetesi ise, Romano'nun tercihi hakkında fikir beyan etmezken, kadının kendiliğinden Müslüman olması ve fidye karşılığında kurtulmasını Eş-Şebab örgütü için "çifte zafer" olduğunu yazdı.

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki