• BIST 9975.61
  • Altın 2830.659
  • Dolar 33.9934
  • Euro 38.0336
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

PKK, Kamışlı ve Haseke'de çiftçileri dolandırıyor

PKK, Kamışlı ve Haseke'de çiftçileri dolandırıyor
PKK/PYD’nin Fırat’ın doğusunda yaşayan Kürt ve Arap çiftçileri dolandırdığı, ürettikleri buğdayları çok düşük fiyattan ellerinden aldıkları öğrenildi.

PKK/PYD’nin Fırat’ın doğusunda yaşayan Kürt ve Arap çiftçileri dolandırdığı, ürettikleri buğdayları çok düşük fiyattan ellerinden aldıkları öğrenildi.


 Kamışlı ve Haseke bölgesindeki yerel kaynaklardan edinilen  bilgilere göre, PKK/PYD buğday üreten çiftçileri kandırdı. Hasat döneminde çiftçilerin elindeki buğdaya dolar üzerinden fiyat veren PKK/PYD, bölgede döviz fiyatlarıyla oynayarak buğdayı yarı fiyatından kapattı.

 

Konu ile ilgili tepkilerini dile getiren Kamışlı ve Hasekeli çiftçiler, “PKK/PYD bize dolar üzerinden fiyat verdi. Buralarda döviz fiyatını Kamışlı belirler. Oradaki dövizciler piyasayı istediği gibi yönlendirir. PKK/PYD Amerikalılardan dövizle maaş aldıkları için şu anda döviz onlarda var. Piyasayı da onlar yönetiyor. PKK/PYD bizlerden dolarla buğdayı topladı. Tam ödeme zamanı gelince Suriye lirasını değerlendirdiler. 4-5 gün içinde de ödemeleri yaptılar. Ödeme bitince de dövizi yeniden yükselttiler. Çiftçi birkaç gün içinde çok büyük kayba uğradı. Ürününü yarı fiyatına satmış oldu” dedi.

 


Bölgedeki çiftçilerin PKK/ PYD’ye büyük tepki gösterdiğini vurgulayan Kamışlılı tüccarlar da PKK/PYD’lilerin çiftçilere büyük oyun oynadığını ifade ederek, “Bölgede büyük miktarda buğday topladılar. Çiftçiler tuzağa düştüklerini ürünlerini sattıktan sonra anladı. Ama onların elinde silah olduğu için fazla bir şey yapamadılar. Sesini çıkaranları da ölümle tehdit ettiler. Ancak bölge patlamaya hazır bomba gibi. Halk bölgede Esad yönetiminin hakim olmasını istiyor” diye konuştu.

 


Fırat’ın doğusunda PKK/ PYD’nin hakim olduğu bölgelerde buğday dolancılığına tepkiler her geçen gün artarken, Suriye yönetimince atanan Haseke Valisi ve Kamışlı kaymakamlığının da olaya müdahil olduğu, dolandırıcılıkla ilgili dosyalar hazırladıkları öğrenildi. 

 

Haseke Valiliği ve Kamışlı Kaymakamlığı şu anda olaya doğrudan müdahale edemese de ileriki dönemde müdahale etmek için hazırlık yaptığı, olayın Şam’a da bildirildiği ifade edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89