• BIST 9975.61
  • Altın 2830.659
  • Dolar 33.9934
  • Euro 38.0336
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

PKK 7 yaşındaki çocuğu asarak öldürdü

PKK 7 yaşındaki çocuğu asarak öldürdü
Terör örgütü PKK Rakka'da Yasir Halef isimli 7 yaşında bir çocuğu asarak öldürdü.

PKK 7 yaşındaki çocuğu asarak öldürdü.

Terör örgütü PKK Rakka'da Yasir Halef isimli 7 yaşında bir çocuğu asarak öldürdü.


Rakka ve Deyrizor’da demografik değişim hedefleyen PKK bölge halkını göçe zorluyor. Sivil halka yönelik taciz, tecavüz, suikast, ev ve arazi yakma, çocuk kaçırma gibi eylemleri artıran PKK son olarak evinin önünden kaçırdığı 7 yaşındaki çocuğu asarak katletti.

Örgüt bu yolla mesaj veriyor

Rakka - Firdevs mahallesinde yaşanan vahşeti Yeni Şafak'tan Hamza Hıdır'a anlatan 
Rakka’nın Sesi Derneği Üyesi Muhammed Hıdır, infaz edilen Yasir’in ailesinin çok fakir olduğunu, veremeyeceklerini bildikleri halde teröristlerin aileden fidye istediklerini anlattı. Hıdır şunları söyledi: “Burada hedef para almak değil, öldürmek. Rakka sakinlerine bir mesaj veriliyor. PKK/YPG Araplar, Kürtler ve Süryaniler de dahil olmak üzere kendilerine karşı olan kimseyi bölgede istemiyor. Sadece kendilerine destek verenlerin kalmasını, kendilerine katılmayanların da göç edip buradan gitmelerini istiyorlar. Bu yüzden fidye ve kaçırma burada çok yaygın.”

Örgüt önce fidye istedi

PKK militanları çocukları asılarak öldürülen Arap asıllı Faris ailesinden önce tehditle para istedi. Aile ise maddi imkanları olmadığı için destek veremeyeceğini söyledi. Faris ailesinin 6-7 yaşlarındaki erkek çocuğu Yasir Halef, cumartesi günü evlerinin önünde oynarken aniden kayboldu. Tüm aramalara rağmen bulunamayan çocuktan ertesi gün acı haber geldi. Yasir Halef, Rakka’daki hastane yakınlarında yıkık bir evin duvarına boynundan iple asılmış halde bulundu. Hastanede yapılan otopside çocuğun fiziki ve cinsel şiddet görmediği, doğrudan asılarak öldürüldüğü anlaşıldı.

Kaçırılıp infaz edilen onlarca çocuk var


Yasir Halef'in terör örgütü tarafından kaçırılan ya da infaz edilen ilk çocuk olmadığı belirtiliyor. Haseke, Deir el Zor, Rakka ve Munbic aksında onlarca çocuk benzer yöntemlerle kaçırıldı ve infaz edildi. Bu örneklerden biri de Halil Abdülrezzak isimli 4 yaşındaki çocuğuk oldu. Halil Abdurrezak'ın naaşı da yine yıkık bir binada bıçakla öldürülmüş halde bulundu. Yine iki çocuğuyla birlikte ortadan kaybolan Arap bir annenin de örgüt tarafından infaz edildiği aktarılıyor. Terör örgütünün infazları karşısında zora düşen bölge halkı, seslerini duyurabilmek için sosyal medyada ‘Çocukları öldürmeyi durdurun’ etiketiyle bir kampanya başlattı.

Yüzlerce çocuk zorla alıkonuluyor

Terör örgütünün tehditlerinden korkarak çocuklarını örgüte veren ailelerin durumu da içler acısı. PKK’nın Rakka ve Deyrizor’da 300 ila 450 arasında çocuğu zorla silah altına aldığı belirtiliyor. Ailelerinden koparılan çocukların çoğunun akıbeti belirsiz. Teröristlerin zulmü sadece çocuk kaçırıp infaz etmekle sınırlı kalmıyor. Örgütü desteklemeyen ailelerin iş yerleri ve tarlaları yakılıyor. Bazı aileler de ‘DAEŞ üyesi’, ‘Nusra destekçisi’ gibi yaftalarla gözaltına alınıp hapsediliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89