Referans Medya

Siyonist yerleşimciler Filistinli iki çocuğa ateş açtı

Yerleşimci teröristler, Batı Şeria'nın el-Halil kentine bağlı Mesafir Yatta bölgesinde koyun otlatan Filistinli 2 çocuğa ateş açtı.

13 Mart 2021 Cumartesi 09:41

Siyonist yerleşimciler Filistinli iki çocuğa ateş açtı

El-Halil'in güneyindeki Halk Direniş Komiteleri Koordinatörü Ratib el-Cebur, yaptığı basın açıklamasında, bir grup yerleşimcinin Mesafir Yatta bölgesinde Filistinli Ahrizat ailesinden 12 ve 13 yaşlarındaki iki çocuğa koyunları otlattıkları sırada gerçek mermiyle ateş açtığını ancak herhangi bir yaralanma olmadığını belirtti.

Diğer yandan işgal kuvvetleri, Yatta’nın doğusunda yer alan el-Kermel bölgesindeki bazı Filistinlilerin evlerine baskın düzenleyerek aramalar yapıp eşyalarına ağır hasarlar verdi.

El-Cebur, işgal güçlerine ait bir buldozerin arkeolojik alan olan el-Kermel Sarayı’ndan toprak çıkardığını ve çıkardığı toprağa el koyduğunu açıkladı.

Tarihi, Roma dönemine kadar uzanan Kermel Sarayı, zaman zaman Yahudilere ait kalıntıların olduğunu iddia eden Siyonist yerleşimcilerin saldırısına maruz kalıyor.

Mesafir Yatta bölgesinde yaşayan Filistinlilerin çoğu otlaklarda çalışıyor ve sürekli işgal askerleri ile yerleşimcilerin saldırılarına maruz kalıyor.

İşgal altındaki Filistin topraklarına yerleştirilen Siyonist yerleşimciler ve işgal ordusu buldukları her fırsatta topraklarını terk etmeleri için Mesafir Yatta sakinlerine saldırıyor, ev ve araçlarını kundaklıyor, bahçelerini tahrip ediyor veya hayvanlarına zarar veriyor.

palinfo

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER