Referans Medya

PKK'dan Irak Türkmen Cephesi'ne Tehdit

Pençe - Kartal ve Kaplan Harekatı ile Irak'ın kuzeyindeki ana üsleri havadan ve karadan vurulan PKK terör örgütü Irak Türkmenlerini tehdit etti.

18 Haziran 2020 Perşembe 17:49

PKK'dan Irak Türkmen Cephesi'ne Tehdit

Kerkük'te bulunan Irak Türkmen Cephesi'ni arayan terör örgütü mensupları, Türkmen temsilcilerin infaz edileceğini tehdidinde bulundu. Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi olayı doğruladı.

 TSK'ya misilleme amaçlı tehdit ediyorlar


ITC Başkanı Erşat Salihi, PKK 'nın kendilerini Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyinde başlattığı Pençe-Kaplan Operasyonu nedeniyle hedefe koyduğunu söyledi. Örgütün Irak Türkmen Cephesi büro ve teşkilatlarına saldırmak ve yöneticilerini öldürmekle tehdit ettiğini belirten Salihi, “Bu tehdit, Türkmenlerin siyasi kurumları üzerinden tüm Türkmenlere yöneliktir ve endişe vericidir.” dedi. konuştu. ITC temsilciliklerinde koruma sayısının artırıldığı açıklandı.

 Telefonla aradılar

Irak Türkmen Cephesi Resmi Sözcüsü Mehmet Seman Ağaoğlu ise ITC yetkikileri “15 Haziran 2020 tarihinde telefonla arandı ve ölüm tehdidi aldılar. Bu şahıslar önümüzdeki saatler içerisinde Irak Türkmenlerine dönük infazların başlayacağı tehdidinde bulundu. Kürtçe konuştular ve suikastlerin intikam amaçlı yapılacağını söylediler" dedi.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER