Referans Medya

M-4'te ellerinde yumurta ve domateslerle Rusları beklediler

Halep-Lazkiye karayolunda (M - 4) Rusya karşıtı protestolar sürüyor. İlki 15 Mart'ta kısaltılarak icra edilen müşterek devriyenin 8 Nisan'da üçüncüsünün yapılacağı duyuruldu.

08 Nisan 2020 Çarşamba 21:05

M-4'te ellerinde yumurta ve domateslerle Rusları beklediler

Haber: Referans Medya


Halep-Lazkiye karayolunda (M - 4) Rusya karşıtı protestolar sürüyor. İlki 15 Mart'ta kısaltılarak icra edilen müşterek devriyenin 8  Nisan'da üçüncüsünün  yapılacağı duyuruldu. İdlib İl merkezi ve çevre yerleşkelerden M-4 hattına gelen binlerce sivil bir kez daha bölgelerinde Rus askeri görmek istemediğini açıkladı.

Rusya'ya lanet Türk askerine sevgi gösterisi

Türkiye ve Rusya arasında varılan mutabakatla M - 4 Halep - Lazkiye karayolunun 6'şar kilometrelik kuzey ve güney aksının tüm silahlı oluşumlardan arındırılması kararı alındı. 
Türk devriyesinin geçeceği yollara Rus bayrakları seren ve aleyhte dövizler taşıyan halk, Türk askeri aracının geçişi sırasında ise sevgi gösterisinde bulundu.

Ruslar katılmadı

İlk açıklandığı tarihten başlayarak M-4'te kamp kuran binlerce kişinin tepkisinden korkan Ruslar ilk 2 devriyede olduğu gibi Neyrab-Serakıb arasından ibaret kısa bir seyrin ardından bölgeyi terk etti.
Türk askeri araçları ise koridor boyu kontrolünü tamamlayarak karargahına döndü.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER