Referans Medya

İşgalci İsrail güçleri Filistinlilere ait 3 evi yıktı

İşgal güçleri, bugün Eriha'nın kuzeyindeki El-Avca Şelalesi bölgesinde en az üç evi yıkıp burada hayatlarını sürdüren 35 Filistinliyi yerlerinden etti.

08 Aralık 2020 Salı 21:07

İşgalci İsrail güçleri Filistinlilere ait 3 evi yıktı

Kuzey Ağvar bölgesindeki El-Avca Belediye Başkanı Salah Fericat konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında, işgal güçlerinin buldozerlerle birlikte bugün bölgeye saldırıp 3 evi yıktığını ve 35 Filistinliyi evsiz bıraktığını belirtti.

Yıkımın gerçekleştiği bölgede işgal güçlerinin tüm giriş ve çıkışları kapattığını, basın ve insan hakları örgütlerinden kimsenin girmesine izin vermediğini ifade eden Belediye Başkanı Fericat, işgal güçleriyle Filistinliler arasında şiddetli çatışmaların çıktığını ve işgal askerlerinin göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullandığını belirtti.

Fericat, Siyonist işgal güçlerinin söz konusu bölgede dün geniş çaplı bir yıkım operasyonu yaparak çok sayıda kişiyi evsiz bırakıp mağdur ettiğini de söyledi.

Filistin makamlarına göre, İsrail makamları, işgal altındaki Batı Şeria’da “C” kategorisine giren bölgelerde Yahudi yerleşim birimi inşa ve ilhak projelerini uygulamaya geçirmek için, bu bölgelerde yaşayan Filistinlileri yerlerinden etmeye çalışıyor.

Yerel kaynaklar, İsrail güçlerinin sadece geçen yıl Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait 521 evi "ruhsatsız" olduğu veya "C bölgesi"nde inşa edildiği gerekçesiyle yıktığını belirtiyor.

Palinfo

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER