Gazeteci ve yazar Mehmet Ali Tekin hayatını kaybetti
Geçirdiği kalp krizi sebebiyle hayatını kaybeden Tekin'in cenazesi, yarın ikindi namazı sonrası Fatih Camii'nde kılınacak.
19 Ağustos 2020 Çarşamba 11:18
65 yaşındaki Gerçek Hayat yazarı Mehmet Ali Tekin geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
Mahmut Kar’dan Taziye
Hizb-ut Tahrir TR Medya Bürosu Başkanı ve Köklü Değişim Medya Genel Koordinatörü Mahmut Kar sosyal medya hesabından yayınladığı taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:
“28 Şubat zulmünü görmüş, yaşamış, mağduru olmuş Mehmet Ali abiyi ben hep mazlumların yanında, bazen kürsüde, bazen meydanda bazen demir parmaklıklar ardında gür sesi ile tanıdım.
Rabbim rahmeti ile muamele eylesin, günahlarını bağışlasın. Ailesine sabırlar diliyorum”
Mehmet Ali Tekin Kimdir?
Gazeteci-yazar Mehmet Ali Tekin 17 Kasım 1955’te Konya’da doğdu. Köyünde başladığı ilkokulu İstanbul’da bitirdi. 1978 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra bir süre Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde okudu. İlk siyasi faaliyetlerine ortaöğretim yıllarında, MTTB Merkez Orta Öğretim Komitesinde başladı. 1976 senesinde Akıncılar Derneği’nde kültür müdürü olarak görev yaptı. 1979 senesinde Sıkıyönetim tarafından bir süre gözaltında tutuldu.
Bir yıl sonra Afganistan’a gitti. 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrasında Dünya İslamcı Öğrenciler Birliği Türkiye Temsilcisi olduğu iddiasıyla, hakkında dava açıldı, bir ay hapis cezası aldı ve cezası tecil edildi. 1981 senesinde Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arap-Fars Filolojisi Bölümüne kazandı. Siyasi faaliyetleri nedeniyle üniversiteyi bitiremedi. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. 1990 yılından itibaren bir grup arkadaşıyla üç yıl Tevhid (36 sayı) dergisini çıkardı.
1992 yılında iki ay Bosna Hersek’te gazeteci olarak bulundu. 1993 yılında yayımlanmaya başlayan Selam gazetesinin 1995 yılından itibaren sorumlu yazı işleri müdürlüğünü üstlendi. Aynı yıl gazeteci olarak Çeçenistan’a gitti. Yurda döndükten sonra, arkadaşı Talip Özçelik’le birlikte, Bosna ve Çeçenistan’da çektikleri “Zulüm Resimleri”ni; İstanbul, Ankara, Kayseri ve Malatya’da sergiledi.
Yazdığı yazılardan dolayı hakkında dava açılan Tekin, bir yazısından dolayı bir yıl hapis yattı. Cezası 1999 senesinde çıkarılan bir kanunla ertelendi.
1995 yılında Çeçenistan’a ikinci kez giderken Rus askerlerine yakalanıp bir yıl kadar hapis yattıktan sonra yargılanıp serbest bırakıldı. 1996 yılında Selam gazetesinin sorumlu yazı işleri müdürü olarak hakkında yirmi beş dava açıldı.