Referans Medya

Esed askerleri Halife Ömer bin Abdülaziz'in naaşını çaldı (Video Haber)

İran ve Rusya destekli Esed güçleri 27 Ocak 2020 tarihinde ele geçirdikleri İdlib kırsalında yer alan Der Şarki'de İslam'ın 12. Halifesi Ömer bin Abdülaziz'in mezarını önce yağmaladı sonra da mezarı kazıp naaşı çaldı.

27 Mayıs 2020 Çarşamba 00:52

Esed askerleri Halife Ömer bin Abdülaziz'in naaşını çaldı (Video Haber)

Haber: Referans Medya

İdlib'e bağlı Maaret el Numan köylerinden Deir Şarki'de mezar ve türbesi bulunan Halife Ömer bin Abdulaziz'in naaşının çalınmasını ilk duyuran isim gazeteci-aktivist Enes el Maravi oldu.


Referansmedya.com'un konuştuğu Maravi, orası benim köyüm. Müminlerin Emiri Ömer bin Abdülaziz 1000 yılı aşkın süredir orada medfun. Suriye bu süreçte bir çok işgal yaşadı. Ancak İslam Halifesi'nin mezarına dokunmadılar. Ne yazık ki şu an hem mezar yakıldı, yağmalandı. Hem de en sonunda Halife'nin naaşı mezar kazılıp çalındı" dedi.

Mezarın kazıldığı ve naaşın çalındığını ispat amacı ile çok zor koşullarda video çektik ve tüm insanlığın bu barbarlığı görmesini istiyoruz" diyen Enes el Maravi, "İranlı milisler ve Esed askerlerinin bu suçu birlikte işledi" dedi.

Türbenin yağmalanması emrini veren 9. Tümen Komutanı Ramazan Yusuf TSK füzesi ile İdlib savaşında etkisiz hale getirilmişti.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER