Anadolu'da yayın yapan 30 yerel televizyonun ortak yayını ''Anadolu Soruyor'' proğramına katılan Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin sorular arasında yer alan İstanbul sözleşmesi ile ilgili soruyu yanıtladı. Kurtulmuş,
“Sözleşmeden çekilme ile ilgili hazırlık yapılıyor. İstanbul Sözleşmesi, imzalanması yanlıştı. O zaman hangi usul ile yürürlüğe girdiyse aynı şekilde kaldırılacak'' sözleriyle bu yönde hazırlık yapıldığını kaydetti.
En başından yanlıştı
Kurtulmuş İstanbul sözleşmesine dair açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:
"İstanbul Sözleşmesi'nin imzalanması gerçekten yanlıştı. 2011 yılında İstanbul'da imzalandı ve Türkiye 2012'nin Kasım ayında bunu Parlamentodan geçirerek yasalaştırdı. 2014'te de bu sözleşmeye imza atan ülke sayısı 10 ülkeye çıkınca 2014'te de İstanbul Sözleşmesi, uluslararası bir hukuk metni haline getirildi. Bu metnin içerisinde iki tane önemli husus var dikkat çekmemiz gereken ve bizimle asla uyuşmayan, bunlardan birisi toplumsal cinsiyet meselesi bir de cinsel yönetim yönelim tercihi. Şimdi bunlar ve başka şeyler de var ama bu iki meselenin demin konuştuğumuz çerçevede tam da bu LGBT vesaire gibi unsurların marjinal unsurların ekmeğine yağ sürecek kavramlar olduğu ya da onların arkasına sığınarak faaliyet yapabilecekleri alanlar oldu görülüyor.
İstanbul Sözleşmesi evet yanlış bir şeydir, bu çok açık söylüyorum."
Kadına karşı şiddet artar iddiası şehir efsanesidir
Ak Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş, sözleşmenin kaldırılması ile kadına karşı şiddet artar tezinin bir şehir efsanesi olduğunu ve yalan, bir yanlış propaganda aracına dönüştürüldüğünü anlattı. Kurtulmuş bu konunun sakin bir şekilde değerlendirmesi gerektiğini ve toplum genelinde bunların araştırmalarının yapıldığını, mevcut sözleşmenin aileye zarar verdiği konusunda endişeler bulunduğunu ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.