• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

İşgal güçleri namaz kılmak için Mescidi Aksa’ya giden kadınları engelledi

İşgal güçleri namaz kılmak için Mescidi Aksa’ya giden kadınları engelledi
İşgal güçleri namaz kılmak için Mescidi Aksa’ya giden onlarca kadını engelledi

Filistinlilere yönelik gayrimeşru politikalarıyla insan hakları savunucusu kurumların sert tepkileriyle karşılaşan işgal güçleri, bugün (22 Mart Pazartesi) sabah saatlerinde işgal altındaki Kudüs surlarında yer alan es-Sahire Kapısı yakınlarında namaz için Mescidi Aksa yolunu tutan onlarca kadını engelledi.

Kudüslü yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, işgal güçleri, öğle ve ikindi namazlarını Mescidi Aksa’da kılmak üzere işgal altındaki Batı Şeria’dan yola çıkan Filistinli kadınların yolunu keserek Aksa’ya gitmelerine izin vermedi.

Öte yandan işgal güçleri, söz konusu kapıda, Mescidi Aksa’ya giriş izinleri bulunmadığı gerekçesiyle çok sayıda Filistinli vatandaşın kimliklerine el koydu.

Kaynaklar, İsrail makamlarının, işgal altındaki Kudüs merkezi ve beldelerinde güvenlik önlemlerini had safhaya çıkardığını bildirdi.

Ayrıca İsrail istihbaratı, ifade vermek üzere Kudüslü gazeteci Muhammed Karut İdkeydek’i soruşturma merkezine çağırdı. Gazeteci İdkeydek, daha önce bir çok defa işgal güçlerince tutuklanan özgürleştirilmiş eski esirlerdendir. 

Diğer taraftan fanatik Yahudi yerleşimciler, İsrail polisinin korumasında sık sık Mescidi Aksa'nın avlusuna baskın düzenliyor. Yerel kaynaklar, son zamanlarda bu tür hukuksuz baskınlarda artış yaşandığına dikkat çekiyor. 

İşgal güçleri bir yandan Mescidi Aksa’ya baskın düzenleyen fanatik yerleşimcileri korurken, diğer yandan Müslümanların buraya girişlerine kısıtlama getiriyor, gençlerin ve kadınların kimliklerine girişte el koyuyor.

Aynı zamanda İsrail polisinin korumasındaki fanatik Yahudilerin sabah ve öğleden sonra Mescidi Aksa'ya düzenlediği bu tür baskınlar bölgede gerginliğin tırmanmasına neden oluyor.

palinfo

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89