• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Beşşar Esed ABD'ye meydan okudu

Beşşar Esed ABD'ye meydan okudu
Trump yönetimi Esed rejimine karşı alınan yaptırım kararını 9 yıl sonra hayata geçirdi. Beşşar Esed ve eşi ile birlikte 39 kişi ve kurumu kapsayan yaptırım uygulamasına Esed ve eşi cephe hattından meydan okudu.

Beşşar Esed ABD'ye meydan okudu

Referans Medya / Ala Hacıoğlu

Amerika Birleşik Devletleri'nin Beşşar Esed ve eşi Esma Esed dahil olmak üzere Suriyeli üst düzey 39 isim ve kurumu kapsayan ‘Ceaser Yasası' 17 Haziran tarihinde uygulama safhasına geçirildi. Beşşar Esed, ABD'nin kendilerini hedef alan yaptırım kampanyası sonrası eşi Esma Esed ve çocuklarını da alarak cephe hattında savaşan askerlerini ziyaret etti. Esed medyası bu gelişmeyi ''Başkan ABD'ye meydan okudu'' spotu ile duyurdu. 

Esma Esed ilk kez cephe hattında görüntü verdi

Kanser tedavisi gören Esma Esed'in 9 yıllık savaş döneminde ilk kez sıcak hattı ziyaret etmesi dikkatlerden kaçmadı. ABD'nin yaptırım listesinde ikinci sırada yer alan Esma Esed ve çocukları Hafız, Kerim ve Zein'i de yanına alarak Şam'ın kuzeybatısında yer alan Bludan bölgesinde askeri birliği ziyaret eden Beşşar Esed, bu baskının ilk olmadığını ve bu süreci de halkı ile birlikte sabırla atlatacaklarını söyledi. Esed bu yaptırımdan korkmadıklarını belirtirken ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, önümüzdeki aylarda yaptırım dozunun dahada artacağını belirtti. Pompeo, “Esed, Suriye halkına karşı vahşi savaşını bitirmezse, daha fazla yaptırım uygulayacağız” ifadelerini kullandı. 

Suriye ekonomisini sarstı

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Esed'le çalışan herhangi bir şirkete yaptırım uygulayan Ceaser Yasası’nın yürürlüğe gireceğinin duyurulması kapsamında yasanın henüz yürürlüğe girmeden dahi hali hazırda kırılgan olan Suriye ekonomisini sarstığını ifade etti.

Mike Pompeo, '' Esed rejimini dokuz yılı aşkın bir süredir Suriye halkına karşı kanlı bir savaş yürütüyor. Esed yönetimi cinayet, işkence, adam kaçırma ve kimyasal silah kullanımı da dahil olmak üzere çeşitli savaş suçları ve insanlık suçu anlamına gelen sayısız zulüm gerçekleştirdi. Suriye’deki çatışmaların başlamasından bu yana yarım milyondan fazla Suriyelinin hayatını kaybetti. Suriye halkının savaş öncesi nüfusunun yarısına eşit sayıda 11 milyondan fazla insanın ise yerlerinden edildi sözleriyle uygulamaya başlanan Sezar Yasası'nın haklılığını savundu. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89